פינוי שוכר שהפר חוזה מנכס שהושכר לו

עו"ד אורי אסא

עו"ד אורי אסא

עו"ד אורי אסא, חבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 1997 ובוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. בעל סיווג בטחוני גבוה המאפשר ייצוג גופים וחברות שעיסוקם מחייב סיווג זה. כמוכן בעל רשיון נוטריון ממשרד המשפטים וכן חבר ועדת הקנין והמקרקעין של לשכת עורכי הדין ומגשר מוסמך.

צור קשר

פעמים רבות נתקלים בעלי נכסים אשר משכירים נכסים שבבעלותם (דירה, נכס מסחרי, מגרש וכיו"ב), במצב בו השוכרים אינם ממלאים את התחייבויותיהם על פי החוזה עימם, כגון, אי תשלום דמי השכירות, עושים שימוש בנכס למטרה שונה משהוסכם, לא מפנים את הנכס במועד שנקבע וכד'.

בנסיבות אלו ולאחר שנסיונות בעלי הנכס לדרוש מהשוכר למלא התחייבויותיו לא הועילו, לא נותרת ברירה בידם אלא לפעול לפינוי השוכר מהנכס והחזרתו לחזקתם של הבעלים.
בענין זה חשוב להבהיר, כי לאחר שנחתם הסכם השכירות החזקה בנכס עוברת לשוכר ואינה עוד של הבעלים, ולמעשה, הבעלים אינו רשאי להיכנס לנכס אלא לשם בדיקה ותיקונים או אם נקבע אחרת בהסכם.

בכל מקרה, פינוי של שוכר שהפר את התחייבויותיו, אף מדובר באי תשלום דמי שכירות תקופה ארוכה או אי פינוי הנכס במועדו, אינו יכול מבחינה חוקית להתבצע ללא צו של בית משפט לאחר הגשת תביעה לפינוי כנגד השוכר.
יובהר, כי אף את הצו לפינוי יש להגיש לביצוע בהוצאה לפועל, ודרכי פינוי אחרות אינן חוקיות. באופן זה, במידה ונעשה נסיון לפינוי שוכר מנכס שלא בדרך המתוארת, יתאפשר לשוכר לפנות למשטרה על מנת למנוע את פינויו חרף הפרותיו, והיות ומדובר בסכסוך בתחום האזרחי, המשטרה לא תתערב ולא תאפשר את פינוי השוכר ועל בעל הנכס יהיה לפנות לבית המשפט בענין.

בעל נכס יכול להימנע בדרך כלל מהמצבים המתוארים אם ישכיל לדרוש מהשוכר בטחונות כספיים נאותים, אשר יגרמו לשוכר לחשוב פעמיים לפני שיפר את חוזה השכירות.

* המידע לעיל הינו כללי בלבד ואין הוא מהווה בשום מקרה תחליף לייעוץ משפטי.

סגירת תפריט
Call Now Button
סגור
צור קשר
close slider

מצדה 7 (בנין ב.ס.ר. 4 קומה 23), בני ברק, מיקוד 5126112
טל. 03-5755553
פקס. 03-5755688
דוא"ל. uri@assa-law.co.il